juni 7, 2022

F.A.Q.

Waar kan ik betalen?

Je betaalt voor de ticket(s) bij het Havenkantoor aan de Apothekersdijk no.5

Dit is in Leiden, dus als je in Leiden opstapt betaal je vóór de afvaart en als je in Katwijk opstapt, betaal je bij aankomst in Leiden.

Hoe kan ik betalen?

Bij ons kan je contant betalen of per PIN (dit kan alleen met een Maestrokaart)

Kan ik ook op een andere dag dan dinsdag, woensdag of zondag mee?

Ja en nee. De waterpendel doen wij écht alleen op deze dagen. Op andere dagen kunnen wij absoluut ook naar Katwijk en terug varen, maar dan wel met een grote groep in een privébootje. Kijk op https://www.leidserederij.nl/ of https://www.bobonboard.nl/ en vraag daar naar de mogelijkheden.

Is er wat te drinken op de boot?

Ja! Op onze 9.30 en 11.15uur afvaart is er zowel thee als koffie aanwezig. Beide zijn €1,50 per kopje.

Op onze 13.00, 14.45, 16.30 en 18.15uur afvaart hebben wij fris aan boord. Deze zijn €1,50 per blikje.

*Drinken is alleen contant én alleen gepast te betalen aan boord.

Mag mijn hond mee aan boord?

Jazeker! Wij vinden honden hartstikke leuk (vooral als ze aangelijnd zijn, dat is wel verplicht i.v.m. overboord-spring-gevaar), dus die mogen zeker mee aan boord. En nee; een hond is geen persoon, dus voor je hond hoef je geen ticket te kopen!

Waarom kan ik voor max 10 personen reserveren?

Dit is zodat andere mensen ook nog een plekje aan boord kunnen bemachtigen. Wil je met een grotere groep van of naar Katwijk? Bel ons dan voor de mogelijkheden!

Kan ik de tocht nog annuleren?

Ja! Als je onverhoopt toch niet mee kan varen, horen wij dat graag. Wij kunnen dan de reservering uit ons systeem halen. Zo staat de schipper niet te wachten op mensen die helemaal niet komen.

Annuleren is overigens kosteloos, want de tickets zijn nog niet betaald.

Moet ik een reservering maken om mee te kunnen?

Ja en nee. Je kán zonder reservering aan komen lopen en hopen op een plekje aan boord, maar onze pendeldienst is razend populair en zit vaak helemaal vol. Om zeker te zijn van een plekje is het dus zeer verstandig om te reserveren. (Daarbij is reserveren helemaal kosteloos, dus waarom zou je het niét doen? ;))

Is er ook nog een andere afvaartijd dan hier aangegeven op de site?

Nee. Onze boot vaart van Leiden naar Katwijk en vaart na bij aankomst binnen een kwartier weer terug (en zo gaat dat de hele dag door.) Het schip is dus de hele daag onderweg en kan niet op twee plaatsen tegelijk liggen.